شما اینجا هستید   |

♨️از مجلس مدرس تا مجلس کنونی
دکتر اسماعیل بیدار نوشت:

♨️از مجلس مدرس تا مجلس کنونی

همانطور که امام خمینی(ره) درباره رفتار مدرس با رضاشاه گفته‌اند، مدرس سمبل آزادگی بود و همین آزادگی او را به الگوی برتر برای نمایندگی مردم در مجلس تبدیل کرده بود. عنوان «روز مجلس» که برگرفته از روز شهادت اوست به این معناست که در تمام دوره‌ها نمایندگان مجلس با آزادگی درصدد حمایت از حقوق مردم باشند و هیچ چیزی نتواند مانع انجام وظیفه قانونی آنها باشد.

اگر بخواهیم با همین آزادگی درباره عملکرد مجلس در دوره‌های اخیر نظر بدهیم باید با صراحت به این واقعیت اعتراف کنیم که جای مدرس در مجلس شورای اسلامی خالی است. مجلس شورای اسلامی زمانی به یک مجلس در تراز نظام جمهوری اسلامی تبدیل خواهد شد که نمایندگانی آزاد، مقید به ارزش‌ها، عامل به آرمان‌ها، خادم مردم، ساده‌زیست و شجاع در آن جمع شوند و در مسیر حفاظت از منافع و مصالح کشور و ملت هیچ چیز را سد راه خود ندانند. اگر روزی مجلس به این جایگاه برسد، می‌توان ادعا کرد که در مسیر مدرس قرار گرفته است.

امروز در مجلس شورای اسلامی به تفکر مدرس و تفکر کسانی مانند او نیاز داریم. کسی مثل شهید بهشتی که در آخرین روز زندگیش قبل از بمب‌گذاری دفتر حزب اسلامی گفت: «ما نباید بار دیگر اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره‌سازی کرده و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی‌گیرند، انتخاب شوند».

به هر ترتیب مردم‌داری، دشمن‌شناسی و دشمن ستیزی، استبدادستیزی، ایستادگی در برابر تهدید و تطمیع، ساده‌زیستی و استقلال شخصیتی از جمله ویژگی‌های برجسته شهید آیت‌الله سید حسن مدرس است که از این رهگذر می‌توان او را در اندیشه و عمل الگوی یک نماینده تمام‌عیار و رجل دینی و سیاسی دانست.

مدرس در آذر ۱۳۰۷ به کاشمر تبعید شده و نهایتاً پس از ۹ سال اسارت، در ۱۰ آذر ۱۳۱۶ و در بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان و با زبان روزه و در آستانه‌ اذان مغرب مزدوران نانجیب رضاخان با پیچیدن عمامه به دور گلو، وی را خفه کرده و به شهادت رسانیدند.

https://eitaa.com/bidar8

تگ های مطلب : ،
به اشتراک بگذارید : | | |