♨️ اقتصاد دریا محور گمشده استان بوشهر
قسمت اول
🖋 اسماعیل بیدار
اقتصاد دریامحور موجب ایجاد ظرفیت های جدید می شود. اقتصاد دریا محور افزایش تولید ناخالص منطقه ای فرصتهای شغلی جدیدی ، درآمد و اشتغال پایدار نیروی کار را در پی دارد. استان بوشهر به عنوان یکی از استانهای ساحلی کشور دارای ظرفیت بسیار بالایی در راستای توسعۀ اقتصاد دریامحور به خصوص در توسعۀ اشتغال در چهار بُعد اقتصاد دریا (گردشگری دریایی، آبزیپروری دریایی، زیست فناوری دریایی و حملونقل دریایی) در استان بوشهر است.
توسعه حملونقل دریایی، سرمایه گذاری مردم محلی در بخش گردشگری، سرمایه گذاری بخش خصوصی، رقابت پذیری شهرها، زمینهای ساحلی مطلوب و گسترده در بخش آبزیپروری و وجود منطقۀ ویژه علم و فناوری دریایی، حمایت از تولیدات داخلی، صادرات محصولات زیست فناوری در بخش زیست فناوری دریایی تأثیر مستقیم بر فرآیند توسعۀ، اشتغال و درآمد و رفاه پایدار در استان بوشهر خواهد داشت.
بنا داریم در سلسله یادداشت هایی به این چهار بعد بپردازیم.
اقتصاد دریا چیست ؟/ استان بوشهر در این زمینه چه فرصت های دارد؟
قسمت دوم
🖌اسماعیل بیدار
طبق تعریف رسمی بانک جهانی، اقتصاد دریا یک بخش از اقتصاد است که مبتنی بر استفاده پایدار از منابع دریا برای رشد اقتصادی، بهبود معیشت و سلامت اکوسیستم دریا است. اقتصاد دریا بر استفاده از منابع دریا به شیوهای مسئولانه و پایدار متمرکز است، در حالی که اهمیت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی محیط زیست دریایی را به رسمیت میشناسد. این اصطلاح شامل تمامی فعالیتهای اقتصادی مربوط به اقیانوسها، دریاها و سواحل مانند ماهیگیری، آبزیپروری، حمل و نقل دریایی و تدارکات، گردشگری ساحلی و انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین قوانین و سیاستهای دریایی، مالی و سرمایهگذاری و فناوری دریایی میشود. اقتصاد دریا فرصت بیسابقهای را برای دستیابی به اهداف اجتماعی- اقتصادی ملی ایران و همچنین تقویت ارتباط با همسایگان به کشور ارائه میکند و استان بوشهر می تواند کانون این تحول بزرگ باشد و به بهبود زندگی جوامع ساحلی کمک کند.
در ۱۶ آبان امسال سیاست های کلی توسعه دریا محور در نه بند توسط رهبر انقلاب به قوای سهگانه ابلاغ شد. این سند یک فرصت بی نظیر و استثنایی برای استان بوشهر ایجاد میکند.
فرصت های توسعه ای این سند بالادستی برای استان بوشهر چیست ؟
ادامه دارد…